Online Cursus Hoogbegaafdheid

Snel meer rust en begrip in je gezin

Aan de hand van 10 video's met praktische tips ervaar jij minder frustraties in huis, meer zelfvertrouwen bij je kind en meer rust en ontspanning in je gezin. 

Heel goede en heldere informatie, voor mij ook allemaal heel erg herkenbaar, en vooral heel praktisch.

Marianne

Image
Image
Image

'Mijn dochter wilde laatst een poes tekenen, maar het lukte niet,' vertelde een moeder me laatst. De potloden vlogen door de kamer en ze heeft wel een uur lopen huilen en tieren omdat het niet lukte. Ik kon haar niet tot bedaren brengen. Ze is pas drie en verwacht al van zichzelf dat ze net zo goed moet kunnen tekenen als een illustrator. Nu wil ze niet meer tekenen, nooit meer!' De moeder kijkt me wanhopig aan: 'Wat moet ik doen, Suzanne? Steeds opnieuw met een pak papier en potloden aan komen zetten helpt niet, straffen helpt niet en zelfs een compliment geven helpt niet. Ik hoef mijn boze dochter niet wijs te maken dat dat gesmolten varken dat ze heeft getekend, echt op een poes lijkt, want daar prikt ze zo doorheen.'

Ik snap de wanhoop die je als ouder, maar ook als kind op zo'n moment kan voelen, helemaal. In mijn praktijk werk ik dagelijks met gezinnen waar dit soort woedeuitbarstingen van kinderen geregeld voorkomen en soms zelfs aan de orde van de dag zijn. Er is veel onbegrip van ouders hoe hiermee om te gaan, waardoor er telkens strijd ontstaat. 

Maar hoe zou het voor je zijn als je de hoogbegaafdheid van je kind niet meer als last ervaart, maar juist als een mooie uitzondering op de regel? Hoe zou het voor je zijn als je voortaan weet wat wel werkt en jij een ontspannen gezin creëert, waar de rust weer neerdaalt omdat je exact weet wat je wel en niet moet doen? 

Doordat er minder frustraties en woedeuitbarstingen zijn, zullen zowel jij als je kind meer plezier en zelfvertrouwen ervaren. 

Image
Image

Online Cursus Hoogbegaafdheid

Laat mij je hierbij helpen met mijn online Cursus Hoogbegaafdheid:

In deze cursus (die je ook samen met je hoogbegaafde zoon of dochter kunt kijken), leer je begrijpen wat hoogbegaafd zijn inhoudt voor een kind, welke misverstanden er bestaan rondom hoogbegaafdheid en krijg je praktisch toepasbare tips voor een gerichte aanpak, die ervoor zorgt dat jij op ontspannen wijze bepaalde patronen in het gezin doorbreekt en snel op een nieuwe manier met elkaar leert omgaan.

Image
Image
Ik denk dat de cursus kinderen zeker meer zelfvertrouwen kan geven en ervoor kan zorgen dat ze zich minder ‘anders' voelen dan andere kinderen. Suzanne vertelt veel over hoe je deze kinderen kunt stimuleren in de totale ontwikkeling.

Eveline

Na het volgen van deze cursus ervaar je:

 • Minder frustraties en woedeuitbarstingen in huis
 • Meer plezier en zelfvertrouwen bij je kind
 • Meer rust en ontspanning in het gezin
 • Een fijne manier om met elkaar om te gaan
 • Dat de praktische en toegankelijke tips werken in verschillende lastige situaties
Image

Hoe is de Cursus Hoogbegaafdheid opgebouwd en wat is de investering?

Op een levendige, toegankelijke manier en met veel humor, vertel ik jou in 10 compacte video's van gemiddeld 6 minuten alles wat je moet weten over hoogbegaafdheid. Ik geef je praktische tips om jou te ondersteunen op weg naar een ontspannen gezin met hoogbegaafdheid. Zo wordt hoogbegaafdheid interessant en leuk in plaats van lastig gedoe. Je kunt de video's op je gemak vanuit huis bekijken. Je krijgt levenslang toegang tot de cursus na aanschaf, zodat je altijd terug kunt vallen op de lessen die ik deel.

Als ik jou hoor en lees over hoogbegaafdheid, dan ben ik telkens weer erg blij met hoe je het verwoordt. Er zijn in mijn beleving te weinig personen en zeker te weinig professionals die dat in zich hebben. Daarom: Dank je wel.

Ben

Daarnaast ontvang je een E-book speciaal voor ouders waarin je leert om je kind zo goed mogelijk te begeleiden en een E-book speciaal voor ouders en kinderen, waarmee je leert hoe je lastige thema's bespreekbaar kunt maken. Zodat er meer rust en ontspanning komt in jouw gezin.

Ook heb ik enkele ervaringsverhalen van ouders gebundeld die je kunt lezen, om te zien dat je niet de enige bent die tegen bepaalde frustraties aanloopt als het op hoogbegaafdheid aankomt. Je komt erachter welke oplossingen zij hebben bedacht en kunt hier veel van leren.

Als bonus krijg je mijn bestselling boek De Droomdenker in E-book vorm cadeau (al meer dan 2500 keer verkocht!): Een boek dat kinderen helpt bij het beseffen dat anders zijn ook prima is en dat het logisch is dat niet iedereen dat altijd begrijpt.

De investering voor deze cursus inclusief alle bonussen is slechts €249.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

 • Ouders van hoogbegaafde kinderen tussen de 5 en 17 jaar die begrijpen dat hun kind iets anders nodig heeft dan de standaardopvoeding
 • Ouders van hoogbegaafde kinderen die het belangrijk vinden dat hun kind zich goed voelt en zich kan ontwikkelen op zijn of haar eigen wijze
 • Ouders die zich zorgen maken over de worstelingen die hun kind nu doormaakt en de hoogsensitiviteit die daar vaak mee gepaard gaat en die willen leren hoe daar goed mee om te gaan
 • Hoogbegaafde kinderen die zichzelf beter willen leren begrijpen
 • Ouders die willen investeren in hun gezin, zodat er meer ontspanning is en er minder woedeuitbarstingen plaatsvinden
 • Ouders die hun hoogbegaafde kinderen beter willen leren begrijpen en daarmee meer rust in hun gezin creëren.
Image

Wie ben ik?

Veelgestelde vragen

Waar gaat het over in de cursus?

In tien video's vertel ik over de kenmerken van hoogbegaafdheid, hoogbegaafd zijn, de 'bijwerkingen' van hoogbegaafdheid en de misverstanden die heersen rondom hoogbegaafdheid. Zodat jij exact weet hoe je hier mee om kunt gaan om meer rust te creëren in je gezin.

Welke problemen lost deze cursus op?

Deze cursus helpt ouders bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Het geeft inzichten over hoogbegaafdheid bij gezinnen in het algemeen en bij jouw gezin in het bijzonder. Deze cursus helpt jou om jouw kind beter te leren begrijpen en discussies te voorkomen.

Is het een individuele cursus of een groepstraining?

Je volgt de cursus alleen. Het kan eventueel met je partner en/of iemand anders in je huishouden. Het tweede deel is zo gemaakt dat je de video's met je kind(eren) kunt kijken. Het bijbehorende e-book is ook afgestemd op kinderen.

Waar is de cursus?

Gewoon bij jou thuis of op kantoor of waar je de video's en e-books wilt openen. Dat kan op je telefoon en op je laptop of tablet of computer.

Moet je huiswerk maken?

Nee. Het mag wel. Er zijn opdrachten die je meer inzicht geven in hoe het werkt in jouw hoofd (of dat van je kind), en in gevoelsleven. Je hoeft ze niet te maken. Je hoeft ook niets in te sturen. Er wordt geen huiswerk nagekeken.

Ik heb geen hoogbegaafde kinderen. Heb ik dan ook iets aan de cursus?

Jazeker! Je kunt ook opa of oma zijn, een ander familielid, leerkracht, voetbalcoach, huisarts, schaakleraar, personeelsfunctionaris, consultatiebureaumedewerker, opvangleidster enz. Dan is deze cursus ook nuttig voor jou.

Krijg je ook tips voor gesprekken op school?

Ja, in de e-books en de video's komt het contact met school geregeld ter sprake. Bovendien ben je met deze cursus zelf beter voorbereid. Je kunt benoemen wat er nodig is en je kunt gerichter aangeven wat je kind nodig heeft. Ook vind je adviezen over wat te doen wanneer school niet genoeg begrijpt wat hoogbegaafdheid is.

Ben jij zelf hoogbegaafd?

Ja, ik ben op mijn 15e getest en werd vanwege de uitslag uitgenodigd voor de Mensa, de internationale vereniging voor mensen met een uitzonderlijk IQ (minstens hoger dan 130). Ik heb ervaring met onderpresteren, faalangst, perfectionisme, niet kunnen leren zoals op school vereist is, deed VWO zonder ooit huiswerk te maken, haalde een ondernemersdiploma door alleen de examens te maken, deed drie studies en liep bij alledrie vast. Ik weet dus wat het betekent om hoogbegaafd te zijn.

Hoelang doe je over de cursus?

Zo lang als je wilt. De cursus is van jou. Je móet niets. Niemand gaat checken of je alle video's goed hebt bekeken of dat je alles hebt gelezen. Het is veel informatie; het zou goed kunnen dat je er liever eens per maand weer even naar kijkt en enkele uren aan besteedt. Dat kan ook. In totaal ben je er zo'n uur of anderhalf mee bezig. De cursus heeft geen 'verloopdatum'.

Moet je zelf hoogbegaafd zijn voor het volgen van deze cursus?

Nee, je hoeft niet hoogbegaafd te zijn voor deze cursus. Misschien verdiep je je in hoogbegaafdheid om:

 • je hoogbegaafde kind beter te begrijpen;
 • je hoogbegaafde kleinkind, neefje of nichtje beter te begrijpen;
 • je hoogbegaafde leerling beter te begrijpen.

Moet mijn kind een IQ-test doen voor deze cursus?

Je hoeft geen toelating te doen. Bij vermoeden van hoogbegaafdheid is deze cursus ook zeer nuttig. Het kan je zelfs vele honderden euro's schelen. Een officiële test is heel duur en wordt vaak niet vergoed. Na deze cursus weet je met grote zekerheid zélf of je kind hoogbegaafd is of niet.

Zijn er nog meer kosten?

Nee, na aanschaf van deze cursus is alle inhoud van jou. Daar komen geen kosten bij. Je kunt de video's en e-books ook zo vaak bekijken en lezen als je wilt.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind de informatie in de cursus volgen?

Heel in het algemeen: vanaf acht jaar. Dan lopen kinderen vaak tegen de problemen van hoogbegaafdheid aan.

Iets specifieker: luister naar de vragen en 'klachten' van je kind. Bepaal of hij/zij behoefte heeft aan meer informatie dan jij op dit moment zelf kunt geven.

Ben je zelf moeder van hoogbegaafde kinderen?

Ik ben moeder van drie dochters met diverse vormen van ontwikkelingsvoorsprong en een vermoedelijk hoger IQ. Zolang het lukt om de dochters thuis en op school te begeleiden, hoeft er wat mij betreft niet getest te worden. Als dat wel gebeurt, is het om te helpen bij het vinden van begrip en passende oplossingen.

Krijg ik ook persoonlijk contact met jou als ik de cursus volg?

Dat zit niet inbegrepen bij de cursus. Als je er na de cursus behoefte aan hebt, kun je naar een presentatie komen of een training volgen in het Droomdenkers Talentcentrum. Je kunt ook online of live coaching boeken via kantoor@suzannebuis.nl.

Image
Image

Je hebt nu twee opties: Deze pagina sluiten en geen gebruik maken van mijn kennis op het gebied van hoogbegaafdheid, zodat je last blijft houden van woedeuitbarstingen en frustraties van je hoogbegaafde kind zonder dat je weet wat je er aan kunt doen OF je pakt deze unieke kans en je zult al snel na de cursus ervaren hoe het voelt om weer rust, begrip en ontspanning te ervaren in jouw gezin.

Ben jij klaar voor de transformatie?