"Toegankelijk, betrokken en met humor"

Suzanne Buis is auteur van informatieve boeken over hoogbegaafdheid, waarin ouders hun ervaringen delen en deskundigen advies geven bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat ze informatie over hoogbegaafdheid begrijpelijk en toegankelijk brengt, betrokken en met humor.

Haar boek ‘De droomdenker’ is een hartverwarmend verhaal over een jongen waaraan niet goed te zien is dat hij zo’n rijke denkwereld heeft. Dit leidt tot misverstanden op school. Wouter ontdekt gaandeweg dat het wel handig is om daar eens over te praten!

Het boek is ideaal om met kinderen in gesprek te gaan over hoe een brein op verschillende manieren kan werken, hoe sommige mensen anders denken dan anderen, en hoe nuttig het kan zijn om aan te geven wanneer je je niet begrepen voelt.

Internationaal
In het Engels is De Droomdenker verkrijgbaar als e-book: Dream Thinking.
De Droomdenker bereikt als Der Traumdenker  een groot publiek in Duitsland via Info3-Verlag.

Hoogbegaafde jongeren
Mijn hoogbegaafde puber, inspiratieboek voor ouders van hoogbegaafde jongeren’ (uitgegeven door 248Media) combineert de verhalen van ouders en deskundigen met reacties van hoogbegaafde jongeren.

Hoogbegaafde meisjes
Suzanne schrijft ook kinderboeken met intelligente, ondernemende, gevoelige, fantasierijke personages. Haar serie over Lizzy verschijnt bij Uitgeverij Kluitman en is meer dan 50.000 keer verkocht.

Scholen en ouderverenigingen
Tijdens haar presentaties voor ouderverenigingen en schoolbesturen weet Suzanne de ‘lastige’ kanten van hoogbegaafdheid te verhelderen. Dit doet ze op een toegankelijke manier, met humor en veel betrokkenheid.

Voor de klas
Het werkt ook goed dat Suzanne kinderen en jongeren coacht, lessen Storytelling geeft op scholen en in plusklassen en dat ze dus geregeld contact heeft met de kinderen waarover het gaat.

Live coaching
In haar Droomdenkers Talentcentrum in Limmen, Noord-Holland begeleidt Suzanne kinderen, jongeren en ouders middels individuele coaching. Ook geeft ze (groeps)studiedagen Leren Leren Methode en Masterclasses, op het gebied van hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken.

Ervaringsdeskundige
Suzanne is ervaringsdeskundige. Op haar vijftiende werd een uitzonderlijk IQ vastgesteld door Vereniging Mensa Nederland. Mensa is de internationale vereniging voor mensen met een uitzonderlijk hoog IQ, die op de officiële IQ-test hoger scoren dan 130.

Mensa nominatie
Suzanne Buis is voor haar werk genomineerd voor de Mensa Fonds Award. Deze prijs is voor ambassadeurs van hoogbegaafdheid, voor het slaan van bruggen tussen hoogbegaafdheid en de samenleving.

Moeder
Suzanne is met veel plezier moeder van drie dochters, allen met een ontwikkelingsvoorsprong en diverse opvallende eigenschappen die kunnen duiden op hoogbegaafdheid, creatief begaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken.

Cursus
'Hoe help ik mijn hoogbegaafde kind, thuis en op school?!'
Suzanne Buis geeft al jaren antwoord op deze vraag in haar boeken en presentaties. Hoor en lees nu alles compact en in hoog tempo in haar cursus.

Met tientallen gouden tips van hoogbegaafdheidsexperts.De standaardaanpak werkt zelden bij het opvoeden en begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Dit werkt wél!

Image
Suzanne Buis in het Droomdenkers Talentcentrum, tijdens de opnames voor de online cursus hoogbegaafdheid, gemaakt met Zeb Koppes van Shot by Zeb.
Image
Droomdenker Wouter heeft al vele harten veroverd en kinderen enthousiast laten praten over hun specifieke talenten.
Image
Mijn hoogbegaafde kind & ik en Mijn hoogbegaafde puber zijn al jaren geliefde boeken voor ouders van hoogbegaafde kinderen.
Image
Suzanne Buis met links vriendin en compagnon Willy Sengers, en rechts Suzanne's ouders, tijdens de uitreiking van de Mensa Fonds Awards.